Boeckel Bosbouw

Van Boeckel Bosbouw koopt bomen en voert de bijbehorende werkzaamheden zelf uit

Kappen van bomen tot het (her)planten. Daarnaast geven wij advies in het beheren van bossen en bomen.

Oorsprong


In de jaren zeventig is de houthandel van Boeckel ontstaan doordat er op het landgoed van de familie na een storm veel hout vrijkwam en dit verkocht moest worden. Frans had een opleiding voor boomkweker gedaan, waar vanuit zijn passie voor bomen bleek. Het bosbouwvak paste hem goed en er was veel hout en werk voor handen. Dus de houthandel werd opgericht.

Samen werden de werkzaamheden uitgevoerd. Telkens vernieuwend naar de techniek van de tijd, werden andere machines ingezet. Als zijn zoon kan ik me herinneren dat we 'midden' in de nacht mee moesten gaan kijken want een nieuwe trekker werd gebracht. Van jongs af aan zijn wij (zoons van frans) geïnteresseerd geweest in de bosbouw. We hielpen op zaterdagen al van af heel jong mee kachelhout verzamelen voor onze cv die hout gestookt was. Ook gingen we graag mee kijken naar de werkzaamheden en eventueel te kopen bossen(opnemen/meten).

Frans heeft lang volgehouden tegen zijn zoons dat ze niet in het hout moesten gaan werken. Met als gevolg dat ze dat nu doen. Hetgeen heeft er wel toe geleid dat we het doen omdat wij het ook echt graag willen. 

Zo zijn we nu met drieën bezig met het optimaliseren van de werkzaamheden: van aankoop tot herplant tot onderhoud.     

Tevens zijn wij lid van de AVIH en ErBo-erkend.